Nieuws

Voorspoedig en zo mogelijk “verglaasd” 2018

Aantal ja-nee per dorp

Beste Naobers, alle inwoners van Amen, Deurze, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld, Geelbroek, Grolloo, Marwijksoord, Nooitgedacht, Nijlande, Papenvoort, Schoonloo en Vredenheim,

2017 is voor Naobers VerglAazen een enerverend jaar geweest. Uit de burgerinitiatieven voor snel en stabiel internet van bovengenoemde dorpen en streken is de Stichting Naobers VerglAazen opgericht en zijn we gestart om een behoefte/interesse peiling voor snel internet via glasvezel in onze regio te houden onder de bevolking.
Samen met een aantal ambassadeurs uit uw eigen buurt is het gelukt om in totaal gemiddeld meer dan 70% intentieverklaringen van u te krijgen. Wij willen u hartelijk danken voor het vertrouwen dat u hiermee in ons initiatief stelt. En natuurlijk willen we vooral ook de ambassadeurs bedanken die door weer en wind bij u langs gegaan zijn om de intentieverklaringen op te halen.
De 70% is voldoende om een volgende stap te zetten. Er wordt nu in een groter samenwerkingsverband (via Drents Glasvezel Collectief) gesproken met mogelijke financiers (provincie, gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Assen, en potentiële commerciële partijen), en er wordt gewerkt aan een netwerkontwerp met alles erop en eraan. Voor ons wordt 2018 een spannend jaar, omdat wij er van uit gaan dat de eerste abonnementen afgesloten kunnen worden en men met het daadwerkelijke graven kan beginnen. Ook dan komen we weer bij u langs maar dan om u voor te lichten en te helpen om voor u de juiste keuze te maken voor uw abonnement.

Als bestuur van Naobers VerglAazen willen wij u allen hele goede feestdagen wensen en een heel voorspoedig en zo mogelijk “verglaasd” 2018.