Nieuws

Heel Papenvoort kiest voor glasvezel: 100%

Op 9 juli jl. hield de buurtvereniging Papenvoort weer haar jaarlijkse spelletjesmiddag voor jong en oud. Deze gezellige en goedbezochte middag werd afgesloten met een BBQ, georganiseerd bij Lunch- en eetcafé Halfweg in Papenvoort.

Tijdens het evenement was buurgenoot Ted Zuidgeest aanwezig om uitleg te geven over Naobers VerglAazen, het glasvezelproject voor Schoonloo, Grolloo, Vredenheim, Papenvoort, Marwijksoord, Nooitgedacht, Deurze, Geelbroek, Ekehaar, Amen, Eldersloo, Eleveld en Nijlande.

De regio beschikt, met name in de buitengebieden, over veel ‘witte’ vlekken. Dit zijn huisadressen waar geen fatsoenlijke internetvoorziening mogelijk is, omdat alles via de koperkabel van de telefoonaanbieder gaat. Zo ook in Papenvoort.

Er was dan ook grote belangstelling van bewoners om een intentieverklaring te tekenen, waarin men kon aangeven interesse te hebben in een glasvezelvoorziening/-aansluiting.

Dat evenwel 3 dagen later alle bewoners van Papenvoort (100%) de intentieverklaring hadden getekend, was ongekend.

Volgens Zuidgeest zijn er twee zaken van belang die hier een rol in spelen. Enerzijds de belachelijk slechte kwaliteit van de huidige KPN-voorziening. Anderzijds het grote saamhorigheids- en solidariteitsgevoel in Papenvoort, om zaken samen te regelen.

 

Glasvezel voor een optimale woon- en leefomgeving

Glasvezel is belangrijk is voor een goede en gezonde woon- en leefomgeving. Over deze toekomstbestendigheid is men het in Papenvoort wel eens. “Laten wij nu maar een voorbeeld zijn voor de rest van het gebied van Naobers VerglAazen, en hopen dat men in de andere dorpen net zo solidair blijkt te zijn met elkaar!”, aldus Ted Zuidgeest.